Carice van Houten op de rode loper met mede-Throne-acteurs Liam Cunningham en Maisie Williams
NOS Nieuws

Game of Thrones sleept 24 Emmy-nominaties in de wacht

De fantasyserie Game of Thrones domineert de nominaties voor de Emmy Awards. De succesvolle Amerikaanse serie is in 24 categorieën genomineerd, waaronder die voor Beste Dramaserie. Dat zijn er vijf meer dan de vorige keer.

Game of Thrones is sinds 2011 te zien op tv-zender HBO. De serie is gebaseerd op de boekenreeks A Song of Ice and Fire van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. Het verhaal van Game of Thrones speelt zich af in een mythische wereld, waarin verschillende koninkrijken strijden om de macht en tegen gevaarlijke wezens "uit het noorden".

Beroering

Seizoen 5, dat net is afgelopen, wekte veel beroering, onder meer door een brute verkrachtingsscène en de onverwachte dood van een hoofdfiguur. In de serie spelen ook twee Nederlandse acteurs: Carice van Houten en Michiel Huisman.

Michiel Huisman speelt in de tv-serie Game of Thrones het personage Daario Naharis

Overige nominaties

Andere genomineerden voor Beste Dramaserie zijn Mad Men, House of Cards, Orange is the New Black, Downton Abbey, Better Call Saul en Homeland.

De betaalzender HBO die de serie uitzendt, heeft bij elkaar 126 nominaties in de wacht gesleept, Netflix 34 en Amazon 12.

Uitreiking

De 67e uitreiking van de Emmy Awards is op 20 september in Los Angeles. De show wordt gepresenteerd door acteur en komiek Andy Samberg en live uitgezonden door Fox.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl