Vuurwapengevaarlijke man ontsnapt

Waar is Ali Benhadi?

De politie waarschuwt voor een vuurwapengevaarlijke man, die is ontsnapt uit een instelling in Den Dolder. De man van 23 jaar zat vast voor een geweldsmisdrijf. Hij zou in november vrijkomen.

De gevangene ontsnapte dinsdag. Ali Benhadi gebruikt medicijnen, maar die heeft hij nu niet tot zijn beschikking. "Er dient ernstig rekening mee gehouden te worden dat dit van invloed is op de wijze waarop Ali Benhadi reageert op zijn omgeving", stelt de politie. Hij kan snel geweld of een vuurwapen gebruiken.

De politie adviseert dan ook om zelf geen actie te ondernemen tegen de man, maar direct de politie te bellen.

Overdreven

Benhadi's advocaat Peter Plasman spreekt tegen dat zijn cliënt levensgevaarlijk is als hij geen medicijnen gebruikt. "Ik heb hem meegemaakt toen hij geen medicijnen gebruikte en toen was hij gewoon aanspreekbaar".

Benhadi is volgens de politie vuurwapengevaarlijk, maar Plasman verwacht niet dat zijn cliënt meteen weer delicten gaat plegen. Een klopjacht van de politie lijkt de advocaat overbodig.

Plasman weet niet waarom Benhadi is ontsnapt. "Soms is de drang naar vrijheid zo groot dat mensen onverstandige dingen doen. Hij loopt nu het risico dat hij langer moet zitten."

De Baarsjes

Ali Benhadi woonde voor zijn detentie in Amsterdam-West. De politie houdt er rekening mee dat hij daar nu opnieuw is, meer specifiek in stadsdeel De Baarsjes of Bos en Lommer.

Details over de ontsnapping wil de politie niet geven.

Benhadi wordt door de politie in verband gebracht met de dood van juwelier Fred Hund, die in 2010 in zijn winkel werd doodgeschoten door twee daders. Eén overvaller werd tot 15 jaar cel veroordeeld, maar de tweede dader werd nooit gevonden.

Auto vol wapens

Benhadi werd in 2013 in Arnhem aangehouden in een auto vol wapens. Hij was waarschijnlijk van plan een juwelier in die stad te overvallen.

Hij komt uit een criminele familie uit Amsterdam-West. Een van zijn broers is tot levenslang veroordeeld in verband met de liquidaties in de Staatsliedenbuurt. Een andere broer staat op de nationale opsporingslijst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl