De verdachten zouden seks met het meisje hebben gehad in dit hotel in Valkenburg.
NOS Nieuws

Vrijspraak in Valkenburgse zedenzaak

Een van de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak is door de rechtbank vrijgesproken. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs tegen de man van 55. Het Openbaar Ministerie had een jaar cel geëist.

De andere verdachten moeten nog twee weken wachten op hun vonnis. Voor deze man is een uitzondering gemaakt, omdat hij een zwakke geestelijke gezondheid zou hebben.

In tranen

De verdachte was aanwezig in de rechtszaal en barstte geregeld in tranen uit. Hij heeft bekend dat hij bij het 16-jarige meisje is geweest en dat hij heeft betaald, maar hij ontkent dat hij seks met haar heeft gehad.

In de zaak worden 29 mannen vervolgd. Het OM verdenkt hen van het tegen betaling ontucht plegen met een minderjarige. Dat gebeurde in een hotel in Valkenburg.

Tegen de verdachten zijn straffen geëist variërend van vijf tot twaalf maanden cel. Op woensdag 29 juli doet de rechter uitspraak.

De hoofdverdachte is veroordeeld tot twee jaar cel. Hij heeft het meisje aangezet tot prostitutie en maakte de afspraken met de klanten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl