Minister Schäuble, links, met Jeroen Dijsselbloem, zaterdag in Brussel
NOS Nieuws

Schäuble oppert opnieuw Grexit

De Duitse minister van Financiën heeft ondanks de instemming van het Griekse parlement met het hervormingspakket opnieuw de mogelijkheid van een Grexit ter sprake gebracht.

In een radio-interview zei Schäuble dat veel economen betwijfelen of de problemen in Griekenland kunnen worden opgelost zonder een aanzienlijke vermindering van de Griekse schuld. Het IMF stelt in een rapport dat gisteren openbaar is gemaakt dat de schuldenlast voor de Grieken onhoudbaar is en dat het wel tot een kwijtschelding op grote schaal moet komen.

Kwijtschelding

Schäuble wees er in het interview opnieuw op dat de regels in de eurozone zo'n kwijtschelding verbieden. Hij herhaalde dat een tijdelijke verwijdering van Griekenland uit de eurozone een betere manier zou zijn om de kwestie aan te pakken. Hij had dat ook voorgesteld op de eurotop van het afgelopen weekend, maar voor dat voorstel was geen meerderheid te vinden.

De situatie in Griekenland is volgens de CDU-minister "een beetje verwarrend". Het parlement heeft nu een hervormings- en bezuinigingspakket aangenomen dat de bevolking ruim een week geleden in een referendum met een duidelijke meerderheid had afgewezen. De meerderheid in het parlement in Athene kwam tot stand door de steun van de oppositie voor de regering-Tsipras.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl