Het strand ligt naast de villa Chateau de l'Horizon van de Saudische koninklijke familie
NOS Nieuws

Ophef over 'Saudisch strand' aan Cote d'Azur

De Saudische koninklijke familie pakt de voorbereiding van een vakantie aan de Cote d'Azur voortvarend aan. In opdracht van koning Salman werd een openbaar strand afgesloten, in verband met de veiligheid. De Franse autoriteiten zijn er niet over te spreken, melden Franse media.

De werkzaamheden zouden zijn begonnen zonder toestemming van de Franse autoriteiten. Beide partijen gaan nu overleggen welke maatregelen er moeten worden genomen om de koninklijke familie een veilige vakantie te garanderen.

Betonnen plaat

De Saudi's hebben een villa in Vallauris, tussen Cannes en Antibes. Naast het huis ligt een openbaar strandje, waar vorige week ineens een betonnen plaat werd gegoten op het zand. Koning Salman wil zijn villa volledig laten afschermen. De plaatselijke bevolking maakte zich er direct druk over, waarna de autoriteiten de werkzaamheden stillegden.

Het is niet voor het eerst dat de komst van een Saudische koning tot problemen leidt aan de Franse Rivièra. Zo'n twintig jaar geleden liet de toenmalige koning Fahd het strandpad afsluiten. Een rechter dwong hem toen het pad weer open te stellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl