Militairen van de verdreven president Hadi voor een kapotgeschoten gebouw in Aden
NOS Nieuws

Ministers verdreven regime terug in Jemen

Verscheidene ministers van de verdreven regering van Jemen zijn in het land teruggekeerd. Hun komst volgt op militaire successen in de strijd tegen de huidige machthebbers in Jemen, de Houthi's. In de zuidelijke stad Aden leden de Houthi's in de afgelopen dagen zware verliezen.

Strijders die trouw zijn aan de verbannen regering veroverden eergisteren het vliegveld van Aden en verdreven de Houthi's gisteren grotendeels uit de stad. Daarmee werd de weg vrijgemaakt voor de terugkeer in Aden van drie ministers, de chef van de veiligheidsdienst en de vice-voorzitter van het parlement.

Saudi-Arabië

Het offensief in Aden kwam voor de Houthi's als een verrassing. De stad werd zwaar gebombardeerd door de Saudische luchtmacht. De troepen van de verbannen president Hadi hadden de beschikking over modern Saudisch materiaal, zoals pantservoertuigen. Volgens medische bronnen zijn bij de strijd in de afgelopen dagen tientallen mensen gedood of gewond geraakt. Om de stad wordt al sinds maart gevochten.

Een woordvoerder van Hadi zei dat de teruggekeerde delegatie de veiligheidssituatie in Aden moet verbeteren en het herstel van de oude staatsmacht moet voorbereiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl