Boerin Agnes uit het KRO-programma Boer zoekt vrouw kust een koe
NOS Nieuws

Tv-kanaal zoekt boer

De agrarische sector krijgt vanaf september een eigen televisiezender. De naam wordt Farm & Food TV-Channel. Eerst wordt alleen via internet uitgezonden en in de loop van de maand is de zender ook op de televisie te zien.

De zender is opgezet ter vergroting van het maatschappelijk draagvlak van de agrarische sector. Bij het initiatief is onder andere de Land- en Tuinbouworganisatie LTO Noord betrokken. Het Commissariaat voor de Media heeft in het voorjaar toestemming gegeven voor de uitzendingen. Televisieaanbieder Ziggo bekijkt nog of de zender in het basispakket komt of via betaaltelevisie wordt aangeboden.

De nieuwe zender wil nieuws- en actualiteitenprogramma's brengen en reportages en documentaires over de voedselproductie en over voedselvraagstukken. Daarnaast kondigt de zender 'docu-soaps' en portretten van boeren en tuinders aan.

Volgens de directeuren van Farm & Food Productions herkent de agrarische sector zichzelf onvoldoende in de huidige berichtgeving over de sector en blijft de kijk van de agrarische wereld zelf op sommige vraagstukken vaak onderbelicht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl