NOS Nieuws

'Waar blijft m'n pakketje?!'

De pakketbezorgers van PostNL staken vandaag opnieuw en daar lijkt een groot deel van het land last van te hebben. Vooral in het westen en delen van het zuiden van het land bestaat de kans dat je vandaag je pakketje niet binnenkrijgt.

Het is onduidelijk waar er precies allemaal gestaakt wordt. Wel staat vast dat het werk is neergelegd in distributiecentra in Amsterdam en Breda. Ook zouden er acties zijn in Son en Den Bosch.

Alleen in Limburg en het noorden en oosten van Nederland lijk je geen last te hebben van de staking, zo blijkt uit een inventarisatie van de vertragingenkaart op de website van PostNL.

Het vertragingsgebied in Nederland, veroorzaakt door de stakingen

Sommigen wachten al twee dagen tevergeefs op hun bestelling en hebben daarvoor voor niets vrij genomen van hun werk. Een Twitteraar vraagt of ze haar pakketje zelf dan maar mag komen ophalen, terwijl iemand anders met stappen dreigt als het pakketje morgen nog niet is aangekomen.

Het social media-team van PostNL lijkt overuren te draaien om alle klachten van afwachtende consumenten te beantwoorden.

Woordvoerder van PostNL Herbert Brinkman stelt dat gisteren "een klein deel" van de bestellingen niet kon worden bezorgd. Hoe dat vandaag uitpakt, weet hij niet. Brinkman benadrukt dat hij baalt van de stakingen. "We hebben geen begrip voor de acties, juist omdat klanten er de dupe van zijn."

Dreigbrief

Bezorgers die morgen weigeren om pakketjes langs te brengen, kunnen een dreigbrief van PostNL op de mat verwachten. "Het is heel simpel: als ze de pakketten niet bezorgen, doen ze hun werk niet", zegt Brinkman. "Als dat zo is, zullen we stappen ondernemen. Wat die precies zullen zijn, daar wil ik niets over zeggen."

Brinkman verwacht dat er morgen geen nieuwe blokkades bij distributiecentra zijn. "Als we de depots gewoon kunnen bereiken, dan zullen we met man en macht werken om de achterstand in te halen. "

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl