De zwemafstand bij de Utrechtse triatlon varieerde van 750 meter tot 1,5 kilometer.
NOS Nieuws

Deelnemers ziek na Utrechtse triatlon

Tientallen deelnemers aan de Utrechtse triatlon van afgelopen zondag zijn kort daarna ziek geworden. Bij de organisatie van het atletiekevenement zijn 21 klachten binnengekomen over braken, diarree en koorts. De bellers gaven door dat ook andere deelnemers zich ziek voelen.

Mogelijk zijn de ziekteverschijnselen te wijten aan de kwaliteit van het zwemwater, zeggen de organisatoren. De deelnemers moesten afstanden van 750 meter tot 1,5 kilometer zwemmen in het Merwedekanaal en de Veilinghaven.

Een test voorafgaand aan de wedstrijd wees uit dat de waterkwaliteit goed was. Ook na de wedstrijd zijn metingen gedaan; de resultaten daarvan komen naar verwachting morgen binnen.

Tientallen atleten ziek na triatlon Utrecht

GGD

De organisatie heeft zes zieke deelnemers doorverwezen naar de afdeling infectieziektebestrijding van de GGD in Utrecht. Die gaat met een ontlastingstest na welke bacterie de verschijnselen veroorzaakt. Ook die uitslag laat nog op zich wachten.

De organisatie adviseert atleten met klachten om eerst de huisarts te raadplegen. Aan de triatlon deden zo'n 600 mensen mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl