Rivaldo als speler van Brazilië
NOS Voetbal

Rivaldo en zoon scoren in één duel

Dat twee (tweeling)broers, twee neven of twee goede vrienden in één duel beiden scoren, komt wel eens voor. Dat vader en zoon in één duel trefzeker zijn, is echter veel zeldzamer.

In de Braziliaanse tweede divisie waren het voormalig FC Barcelona-aanvaller Rivaldo en zijn zoon die dat kunststukje uithaalden. De 74-voudig oud-international scoorde tegen Macaé eenmaal, zijn zoon Rivaldo jr. tweemaal. Uiteindelijk werd het 3-1.

In de derde minuut beleefden de twee familieleden meteen al een hoogtepunt. Uit een pass van zijn vader kopte junior raak.

Rivaldo was eigenlijk gestopt

Rivaldo, FIFA-wereldspeler van het jaar in 1999, was vijftien maanden geleden eigenlijk gestopt met voetbal, maar trok zijn voetbalschoenen weer aan om zijn club Mogi Mirim bij te staan.

De club waar Rivaldo nu voorzitter van is, kent een beroerde start van de competitie. Sinds zijn comeback heeft de club echter twee keer gewonnen en daardoor staat het niet meer laatste op de ranglijst.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Vaders en zoons in één elftal

Dat vader en zoon in één duel scoren is uniek, dat ze in één elftal spelen niet. Twee jaar geleden maakte assistent-trainer Henrik Larsson zijn comeback bij de Zweedse vierdeklasser Högaborgs, waar zijn zoon Jordan ook onder contract stond. Ze stonden vervolgens ook daadwerkelijk een aantal keer samen op het veld.

In de hoogste Finse klasse speelden Aleksei Jeremenko senior en junior in 2002 een paar keer samen voor HJK. Vader Gary en zoon Ian Bowyer speelden samen twee duels voor Hereford United.

Ook in Nederland is er een vader-zooncombinatie in de geschiedenisboeken te vinden. Op 7 februari 1960 kwamen Louis (Louk) Biesbrouck en zijn 21 jaar jongere zoon Louk junior samen in het veld voor RCH tijdens het duel met Hermes-DVS in de eerste divisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl