NOS Voetbal

KNVB wilde niet af van Hiddink

Van Oostveen wilde Hiddink behouden voor KNVB

Guus Hiddink lijkt zelf voor zijn ontslag bij de KNVB te hebben gekozen. Als het aan de voetbalbond had gelegen, was de voormalige bondscoach nog in dienst geweest. Dat zegt KNVB-directeur Bert van Oostveen in een interview met de NOS.

Na de gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland liet Hiddink weten een stapje terug te willen doen. Hij zag een rol als 'senior-bondscoach' voor zich, met Danny Blind als nieuwe verantwoordelijke op het veld. De bond leek niets voor die constructie te voelen en twee weken later vertrok Hiddink bij Oranje.

Van Oostveen zegt dat een andere rolverdeling voor de KNVB wel tot de mogelijkheden behoorde. "De functie als supervisor was voor ons niet onbespreekbaar", zegt Van Oostveen daar nu over. "Iedereen die mij kent, en dat zijn gelukkig heel veel mensen, weet dat ik er alles aan zal doen om mensen te behouden binnen onze organisatie. Dat is in dit geval helaas niet gelukt."

Dat is nou typisch zo'n moment waarop je als directeur met meel in de mond moet praten.

Bert van Oostveen

Van Oostveen had dan ook graag gezien dat Hiddink nog bij de KNVB betrokken was geweest. "Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we hem toch op enigerlei wijze aan de verdere ontwikkeling van het Nederlandse voetbal zouden kunnen binden."

De vraag is waarom Hiddink toch is vertrokken. "Dat is nou typisch zo'n moment waarop je als directeur met meel in de mond moet praten", blijft Van Oostveen vaag. Ook wil Van Oostveen niet zeggen of Hiddink een aanbod van de KNVB voor een andere rol naast zich neergelegd heeft. "Ik kan daar niets over zeggen. Dat hebben we zo afgesproken, dus daar wil me ook aan houden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl