Schoenenwinkelketen van Dalen maakt een doorstart
NOS Nieuws

Kwart schoenenwinkels Van Dalen maakt doorstart

Schoenenwinkelketen Van Dalen maakt een doorstart. Yari Holding B.V. neemt ongeveer een kwart van de winkels over van Van Dalens moederbedrijf Ardenberg.

Daardoor blijven twaalf van de ongeveer vijftig winkels in Nederland en België behouden. Op die locaties blijft werk voor 125 van de 360 medewerkers. De schoenenwinkels die wel gaan sluiten, blijven voorlopig nog open voor een uitverkoop.

Stille bewindvoerder

Ardenberg vroeg gisteren faillissement aan en werd vandaag failliet verklaard. Het bedrijf had te veel winkels voor de krimpende schoenenmarkt. Ook konden de winkels van Van Dalen niet opboksen tegen de schoenenverkoop via internet, zegt curator Marc van Zanten.

Van Zanten werd twee weken voor het faillissement al door de rechter aangewezen als stille bewindvoerder. Hij gaf toen een extern bureau de opdracht om een marktverkenning te doen. Daaruit bleek dat de nieuwe eigenaar de beste kandidaat was voor een doorstart.

A-locatie

Voor het faillissement was Yari niet betrokken bij de winkels van Van Dalen of de andere winkels van Ardenberg. De nieuwe eigenaar probeert de schoenenwinkels zichtbaarder te maken op internet. De fysieke winkels zullen alleen nog maar op A-locaties zijn gevestigd.

Yari neemt alleen winkels van Van Dalen over. Het failliete Ardenberg heeft ook schoenenwinkels van Dr. Adams, Bitter, DiCapolavori en Jan Jansen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl