NOS Nieuws

Bouterse herkozen tot president Suriname

'Suriname gaat zware economische tijden tegemoet'

Door correspondent Harmen Boerboom

In Paramaribo is in de Nationale Assemblee Desi Bouterse herkozen als president van Suriname. Bouterse was de enige kandidaat. Vice-president wordt de huidige minister van Onderwijs Ashwin Adhin.

Bouterse kreeg steun van onder andere de grootste oppositiepartij, de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) van Chan Santokhi. In de verkiezingscampagne had Santokhi nog fel uitgehaald naar Bouterse.

Moge de president in staat zijn tot de verheffing van ons geliefd Suriname

Oppositieleieder Chan Santokhi

Santokhi feliciteerde de herkozen president en zei dat er met de keuze voor Bouterse uitvoering wordt gegeven aan de wens van het Surinaamse volk.

Santokhi zei dat hij hoopt dat de controverses van de laatste tijd plaats zullen maken voor respect en begrip. "Moge de president in staat zijn tot de verheffing van ons geliefd Suriname. De VHP zal daaraan voor het landsbelang een bijdrage leveren."

Bouterse is blij met de opstelling van de oppositie. Hij zei dat het land een zware tijd tegemoet gaat omdat de economische crisis niet aan Suriname voorbijgaat. "Het is om die reden belangrijk dat we gezamenlijk optreden", verklaarde de president.

Op 12 augustus wordt Bouterse beëdigd als staatshoofd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl