Het lichaam van Katrina Kanyak uit Wit-Rusland werd in dit huis gevonden
NOS Nieuws

Hogere straf in beroepszaak 'grenslijk'

Robert-Jan B. is in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar cel voor het vermoorden van zijn vrouw en het verstoppen van haar lichaam in een kliko met purschuim. Eerder had de rechtbank in Breda hem veroordeeld tot elf jaar cel.

Het gerechtshof rekent hem aan dat hij op een respectloze manier met het lichaam van Katrina Kanyak is omgegaan. "Hij heeft haar in een kliko gestopt, die volgespoten met purschuim en afgekit", zegt Paul Frielink, persraadsheer van het Hof in Den Bosch.

Vermist

"Bovendien heeft hij het ook voor de nabestaanden wel erg moeilijk gemaakt door eerst te zeggen dat zijn vrouw was vermist", zegt Frielink. "Terwijl hij wist dat het anders was."

Robert-Jan B. gaf in 2007 zijn 25-jarige vrouw, die uit Wit-Rusland afkomstig was, op als vermist. Een jaar later werd het lichaam op de kinderkamer van het echtpaar gevonden. De kliko stond daar verborgen in een houten kist.

B. heeft altijd ontkend dat hij zijn vrouw heeft vermoord. Zijn advocaat had om vrijspraak gevraagd.

Nederland of België

De zaak staat bekend als de zaak van het grenslijk, omdat het lichaam op de grens bij het Nederlandse Baarle-Nassau en het Belgische Baarle-Hertog werd gevonden. Het was lang onduidelijk of het lichaam op Nederlands of Belgisch grondgebied lag.

Uiteindelijk bleek dat het lichaam op Nederlands grondgebied lag en kreeg de Nederlandse justitie de rechtsmacht over de moordzaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl