Bruno Uvini in het shirt van FC Twente
NOS Voetbal

FC Twente huurt Braziliaans international

FC Twente heeft zich versterkt met de Braziliaanse verdediger Bruno Uvini. Hij komt op huurbasis over van het Italiaanse Napoli en moet in Enschede het gat opvullen in de defensie, nadat Andreas Bjelland (Brentford) en Cuco Martina (Southampton) vertrokken.

De 24-jarige Uvini speelde in de zomer van 2012 drie vriendschappelijke duels voor het Braziliaanse elftal en kwam een half jaar daarna van Sao Paulo naar Tottenham Hotspur, dat hem een half jaar huurde. In Londen speelde Uvini geen minuut en werd de optie tot koop die de club had, niet gelicht.

Trainen, trainen, maar niet spelen

Met Uvini halen de Tukkers niet bepaald veel ervaring in huis. Napoli legde de verdediger in de zomer van 2012 voor vijf seizoenen vast. Maar nog voordat hij daar zijn wedstrijdtenue aan mocht trekken, werd hij alweer verhuurd aan Siena. Zonder succes, want ook daar speelde de Braziliaan geen minuut.

Uvini keerde terug en debuteerde in november 2013 voor Napoli. Maar het bleef maar bij een wedstrijd in Napels en ook vorig seizoen werd Uvini verhuurd. Hij keerde terug naar Brazilië, waar hij elf competitieduels speelde voor Santos.

FC Twente heeft een optie tot koop bedongen.

Nieuwe hoofdsponsor

De landskampioen van 2010 maakte ook bekend voor het komende seizoen een nieuwe hoofdsponsor te hebben. De Nederlandse online fotoservice Webprint.nl prijkt binnenkort op de shirts van FC Twente.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl