Marrit Steenbergen pakte één keer goud en vijf keer zilver op de Europese Spelen.
NOS Sport

Steenbergen mee naar WK zwemmen

Marrit Steenbergen is door de Nederlandse zwembond geselecteerd voor de WK langebaanzwemmen, die van 2 tot en met 9 augustus in Kazan plaatsvinden. Zij maakt deel uit van de estafetteploeg op de 4x100 meter vrije slag.

Steenbergen maakte tijdens de Europese Spelen in Bakoe indruk met één gouden en vijf zilveren medailles, maar nog meer met haar tijden.

De pas 15-jarige Friezin tikte in juni op de 100 vrij twee keer aan in 53,97 seconden, een tijd die slechts zes keer eerder door een Nederlandse werd gezwommen. En dat zijn zwemsters van het kaliber Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Marleen Veldhuis en Inge de Bruijn.

Na de goede prestaties kon de KNZB niet meer om haar heen. Zelf hoopte Steenbergen al op een plekje in de estafetteploeg. "Ik hoop in de series te mogen zwemmen. En dan kijken of ik bij de snelste vier kan zwemmen", zei zij in Bakoe.

Toppers en talenten

De Nederlandse WK-ploeg bestaat verder uit Heemskerk, Kromowidjojo, Inge Dekker, Maud van der Meer, Moniek Nijhuis, Sharon van Rouwendaal, Esmee Vermeulen en Maaike de Waard.

Bij de mannen gaan Maarten Brzoskowski, Dion Dreesens, Joost Reijns, Kyle Stolk, Sebastiaan Verschuren en Ferry Weertman mee.

Voorafgaand aan de wedstrijden op de langebaan doen Van Rouwendaal, Weertman en Marcel Schouten vanaf 24 juli ook mee aan de WK open water.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl