Het hotel waar een 16-jarig meisje tegen betaling seks had met tientallen mannen
NOS Nieuws

Verdachte Valkenburgse zedenzaak komt opdagen

Voor het eerst in de Valkenburgse zedenzaak is een verdachte vrijwillig komen opdagen. Tot nu toe was geen van de mannen in de rechtszaal verschenen omdat ze bang zijn dat hun identiteit op straat komt te liggen.

De rechter en het Openbaar Ministerie prezen de komst van de 40-jarige man, zegt L1-journalist Wouter Nelissen. Het leverde de verdachte een lagere eis op: het OM wilde eigenlijk tien maanden cel eisen waarvan vier voorwaardelijk, maar trok van het onvoorwaardelijke deel nu twee maanden af.

Leeftijd

De verdachte gaf in de rechtszaal toe dat hij tegen betaling seks heeft gehad met het meisje om wie de zaak draait. Ze zou tegen de man hebben gezegd dat ze minstens 21 was. In werkelijkheid was ze 16 en werd ze tot prostitutie gedwongen door een loverboy.

De verdachte, naar eigen zeggen een geregeld bezoeker van prostituees, zei dat het meisje heel volwassen overkwam. "Ze praatte als iemand die wist wat ze deed."

Twee andere verdachten kregen vandaag ook te horen welke straf ze wat het OM betreft moeten krijgen. Een 45-jarige man hoorde een strafeis van 6 maanden tegen zich eisen. Een man van 44 moet, als het aan justitie ligt, 5 maanden gevangenisstraf krijgen waarvan 2 voorwaardelijk.

29 verdachten

In het proces staan 29 mannen terecht op verdenking van seks met het minderjarige meisje. Donderdag en vrijdag werden de zaken van twaalf verdachten behandeld, maar zij bleven weg. Er zijn celstraffen geëist variërend van enkele maanden tot een jaar.

De komende dagen worden de overige zaken behandeld. De rechtbank heeft drie verdachten gedwongen om naar de zitting te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl