Paus Franciscus op het vliegveld van Asuncion
NOS Nieuws

Paus Franciscus sluit trip in Zuid-Amerika af

Paus Franciscus heeft zijn rondreis door Zuid-Amerika afgesloten. De afgelopen week bezocht de kerkleider, die afkomstig is uit Argentinië, drie landen op het continent.

Hij sprak zich daar uit tegen armoede en herhaalde dat het milieu moet worden beschermd. Ook vroeg hij vergiffenis voor de zonden die de katholieke kerk in de koloniale periode heeft gepleegd tegen de inheemse bevolking in Zuid-Amerika.

Vorige week zondag kwam de paus aan in Ecuador. In de Ecuadoriaanse stad Guayaquil bracht zijn bezoek 800.000 mensen op de been.

Ze hebben een toespraak voor me geschreven, maar toespraken zijn saai.

Paus Franciscus

Woensdag ging hij naar Bolivia, en de reis eindigde in Paraguay. Bij de hoofdstad Asuncion sprak hij een miljoen mensen toe. Hij las niet de voorbereide tekst voor. "Ze hebben een toespraak voor me geschreven", zei hij, "maar toespraken zijn saai." Die opmerking werd met luid gejuich ontvangen.

Franciscus riep de jeugd op in actie te komen, net zoals hij dat twee jaar geleden in Brazilië deed. "Maak rotzooi, maar ruim het daarna ook weer op." Hij riep de jeugd op om niet verveeld te raken. "We willen jongeren met hoop en kracht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl