Novak Djokovic komt op gelijke hoogte met Boris Becker
NOS Sport

Djokovic: Becker heeft een hoop toegevoegd

Voor de derde keer in zijn imposante loopbaan mocht Novak Djokovic de Wimbledon-trofee in ontvangst nemen. Daarmee evenaart de Serviër, die eerder in 2011 en 2014 al zegevierde op Wimbledon, het aantal titels op het heilige gras van zijn coach Boris Becker.

“Het was een lange weg en het duurde even voordat Boris en ik elkaar snapten”, zei Djokovic met een lach tijdens de prijsuitreiking. “Een Serviër en Duitser… Maar we hebben de chemie gevonden. Hij heeft een hoop toegevoegd. Daarom is deze trofee net zo goed voor hem.”

Het was een lange weg en het duurde even voordat Boris en ik elkaar snapten.

Novak Djokovic

Grassprieten

Voor Djokovic is het zijn negende grandslamtitel. “Dit zijn de wedstrijden waar je elke dag voor opstaat. Hier train je voor en dan is het geweldig om deze trofee omhoog te mogen houden”, aldus Djokovic, die na afloop net als vorig jaar een hap nam van de Londense grassprieten.

“Het smaakte dit jaar erg goed. Ik weet niet wat de terreinknechten hebben gedaan. Als klein jongetje droomde ik ervan Wimbledon te winnen.”

Novak speelde vandaag geweldig. Net als de afgelopen twee weken en het hele jaar. Plus het jaar daarvoor en daarvoor…

Roger Federer

Hongerig

De zichtbaar geëmotioneerde Roger Federer toonde zich na afloop een groot verliezer. “Novak speelde vandaag geweldig. Net als de afgelopen twee weken en het hele jaar. Plus het jaar daarvoor en daarvoor…”, sprak Federer met een kwinkslag.

De Zwitser begon het best aan de wedstrijd en liet later in de wedstrijd enkele mogelijkheden onbenut. “Dat is sport en daarom kijken we ernaar. Hij was beter op de beslissende punten en erg solide. Ik had graag gewonnen, maar heb me toch vermaakt. Ik ben nog altijd hongerig.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl