Dirk Kuijt speelde zijn eerste duel voor Feyenoord

Feyenoord wint van Düsseldorf, comeback Kuijt

Feyenoord heeft het trainingskamp in Oostenrijk afgesloten met een 2-0 oefenzege op Fortuna Düsseldorf. Colin Kazim-Richards en Karim El Ahmadi maakten de doelpunten, terwijl Dirk Kuijt zijn comeback vierde.

Feyenoord domineerde in de eerste helft en dat kwam vooral door de aanwezigheid van aanwinst Marko Vejinovic. De middenvelder, die deze zomer overkwam van Vitesse, verzorgde de opbouw en gaf de assist voor het doelpunt van Kazim-Richards.

Jordy Clasie (r) kwam niet in actie

Rentree Kuijt

In de tweede helft zorgde El Ahmadi met een afstandsschot voor 2-0, maar het meeste geluid van de Feyenoord-supporters kwam aan het begin van de tweede helft. Dirk Kuijt kwam namelijk na de rust in het veld voor Kazim-Richards en kon op een stevig applaus van het Legioen rekenen.

De 34-jarige aanvaller maakte zijn eerste minuten voor Feyenoord, maar wist niet tot scoren te komen tegen Düsseldorf.

Afwezige aanvoerder

Aanvoerder Jordy Clasie kwam niet in actie bij Feyenoord. Volgens de Rotterdamse clubleiding is er serieuze belangstelling voor de middenvelder. In overleg hebben beide partijen daarom besloten dat hij niet speelt zolang er gesprekken over een eventuele transfer gaande zijn. Clasie was in Kufstein wel aanwezig als toeschouwer.

Feyenoord won eerder tijdens de oefenstage in Oostenrijk met 8-1 van de amateurs van SV Kematen. De Rotterdamse selectie keert maandag terug naar Nederland. De eerstvolgende oefenwedstrijd is komende zaterdag tegen VVV-Venlo.