Marc Márquez wint de GP van Duitsland.

Márquez pakt MotoGP-zege in Duitsland

Marc Márquez heeft de grand prix van Duitsland in de MotoGP gewonnen. Op de Sachsenring liet de Spanjaard zijn landgenoot Dani Pedrosa en de Italiaan Valentino Rossi, leider in het klassement voor de wereldtitel, achter zich.

Regerend wereldkampioen Márquez pakte in Duitsland pas zijn tweede zege van het seizoen. Alleen in de VS was hij eerder de beste.

Rossi blijft het klassement om de wereldtitel aanvoeren. De Italiaan, twee weken geleden winnaar van de TT van Assen, vocht met Pedrosa lange tijd een verbeten gevecht uit om de tweede plaats, maar moest zijn meerdere erkennen in de teamgenoot van Márquez.

• EPA
    Xavier Simeon
  • EPA
    Xavier Simeon wint de Moto2-race tijdens de GP van Duitsland.

Primeur voor Belg

Xavier Simeon won de race in de Moto2. Het was voor de Belg zijn eerste GP-zege uit zijn carrière. Eerder dit jaar werd hij tweede in de GP van Qatar.

Simeon zorgde voor de eerste Belgische zege sinds Didier de Radigues, die in 1983 de GP van België in de 250cc won.

Klassementsleider Johann Zarco liep door zijn tweede plaats uit op de concurrentie. Zijn naaste belagers in het klassement lieten allen punten liggen. Nummer twee Tito Rabat werd in de slotronde ten val gebracht door Franco Morbidelli.

Ook in de Moto3 verstevigde de koploper zijn leidende positie in het klassement. Danny Kent won de race voor Efrén Vázquez uit Spanje. De Italiaan Enea Bastianini, nummer twee op de ranglijst, eindigde als derde.