Paul Haarhuis zat in de spelersbox van Jean-Julien Rojer
NOS Sport

Oud-kampioen Haarhuis heeft aandeel in titel Rojer

Vanuit de spelersbox van Jean-Julien Rojer zag Paul Haarhuis dat hij uit de boeken werd geslagen als laatste Nederlandse winnaar van Wimbledon. De captain van het Fed Cup-team is in Londen onder meer aanwezig voor het legendstoernooi en stond ook Rojer bij.

"Tijdens de grandslams ben ik de afgelopen tijd regelmatig aanwezig geweest. En dan probeer ik Jean-Julien te ondersteunen waar ik kan", zei de 49-jarige Haarhuis, die samen met Jacco Eltingh in 1998 Wimbledon wist te winnen.

"Bijvoorbeeld door een dagje te trainen. Zijn partner had van de week verplichtingen in het gemengddubbelspel en toen hebben Jacco en ik met hem getraind. We hebben zijn wedstrijden nauwlettend gevolgd. En dat was heel spannend. Het was gaaf om te zien hoe je zo'n wedstrijd beleeft als achterban vanuit de spelersbox."

Mentale tik

Rojer gaf te kennen dat hij erg gespannen was tijdens de beginfase van de eindstrijd. Toch vond Haarhuis, die in 1997, 1999 en 2000 ook in de Wimbledon-finale stond, niet dat de Nederlander onwennig begon.

"De tegenstanders begonnen gewoon erg goed en ze maakten veel returns. Rojer en Tecau wisten goed overeind te blijven en de tiebreak viel hun kant op. Terwijl ze in de eerste set gewoon de minderen waren. Dat was een mentale tik voor de anderen."

Volgens Haarhuis reist Rojer met een goed gevoel af richting Kitzbühel, waar het Nederlands Davis Cup-team vanaf aankomende vrijdag Oostenrijk treft. "Hij zal daar high en vol vertrouwen aankomen, maar tegelijkertijd waren het twee zware en emotionele weken. Dat moet je even verwerken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl