NOS VoetbalAangepast

Wijnaldum gelukkig man met transfer naar Newcastle

Wijnaldum: met Newcastle gaan voor Europees voetbal

Zijn droom komt na de zomer eindelijk uit: spelen in de Premier League. Georginio Wijnaldum zal volgend seizoen in het shirt van Newcastle United te bewonderen zijn. "Ik heb natuurlijk een hele mooie transfer gemaakt, dus ik ben een gelukkig man", glundert Wijnaldum bij terugkomst op Schiphol.

De 24-jarige middenvelder tekende een contract voor vijf jaar en werd vanmiddag rondgeleid op het befaamde St. James' Park in het Engelse Newcastle upon Tyre. "Ik heb een leeg stadion gezien, zonder fans, en dat vind ik al geweldig. Dus het kan alleen maar geweldiger worden als de fans er zitten."

"Elke club is lastig"

In Newcastle treft Wijnaldum veel bekenden. Oud-Ajacieden Vurnon Anita en Siem de Jong kwam hij regelmatig in de eredivisie tegen. Met Daryl Janmaat en Tim Krul won hij met het Nederlands elftal brons op het WK in Brazilië.

Wijnaldum heeft veel goede verhalen gehoord over Newcastle, onder meer van doelman Krul, die er al jaren onder contract staat. "Elke keer als ik bij Oranje kwam, zei Tim dat ik naar Newcastle moest komen."

Dat Newcastle ook bekend staat als een moeilijke club, zegt Wijnaldum niet veel. "Elke club is lastig. Dat is PSV ook. Bij PSV moet je elk jaar kampioen worden, doe je dat niet, heb je een slecht seizoen gedraaid. Dus wat is een lastige club? Elke club heeft zo zijn eigen dingen en Newcastle ook."

Voor Wijnaldum geldt vooral zijn eigen gevoel, en dat zegt hem dat hij een goede keuze heeft gemaakt. "Voor elke speler is de Premier League een droom. Ook voor mij. Ik ben blij dat ik die stap heb kunnen maken."

"Newcastle was erg serieus in de onderhandelingen"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl