NOS Voetbal

Drukke dag voor Ajax met twee wedstrijden

  • Pro Shots
    Davy Klaassen
  • ANP Pro Shots
    Anwar El Ghazi tekent voor de tweede Ajax-treffer in het oefenduel tegen Panathinaikos.

Ajax koos de provincie uit voor twee oefenwedstrijden op dezelfde dag. Op het terrein van HHC Hardenberg verloor de ploeg van Frank de Boer met 3-1 van FC Nordsjælland, de nummer zes van Denemarken.

Een paar uur later wonnen de Amsterdammers in Epe met 2-0 van Panathinaikos, de nummer twee van Griekenland.

Ajax trad aan met de nieuwelingen Nemanja Gudelj en John Heitinga. De Boer liet in het eerste duel vooral jonge talenten voorin spelen en koos voor de routine achterin. Tegen FC Nordsjælland creërde de ploeg amper kansen. Danny Bakker maakte bij 3-0 in de slotfase de enige Ajax-treffer.

Andere basis

Enkele uren later in Epe verliep het duel tegen Panathinaikos met een compleet ander basiselftal een stuk beter. Arek Milik en Anwar El Ghazi verzorgden de Amsterdamse productie tegen de Grieken. Een kwartier voor tijd stuurde De Boer acht verse krachten het veld in en gooide hij zijn team weer compleet om.

De vakantie van Ajax zit erop, maar de De Boer heeft de selectie nog niet helemaal rond. "We zoeken nog een spits en eventueel een vleugelaanvaller. Dat zijn de belangrijkste opties. We hebben wel mensen op het oog, maar soms denk je er dichtbij te zijn maar wordt het niets. Dat is het lastige", aldus de trainer.

Drukke dag voor Ajax

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl