Roger Federer viert zijn zege op Andy Murray
NOS Sport

Finale voor Federer na zege op Murray

De herenfinale op Wimbledon gaat net als vorig jaar tussen Roger Federer en Novak Djokovic, die in de vorige editie de Zwitser in vijf sets de baas was.

Zevenvoudig winnaar Federer won in een hoogstaand duel met 7-5, 7-5, 6-4 van de Schot Andy Murray, de kampioen van 2013.

Federer en Murray schotelden de kijkers op het centercourt een partij voor om de vingers bij af te likken. In het duel met soms spectaculaire rally's kende de Schot vanaf het begin meer problemen in zijn servicegames, al kreeg hij wel de eerste kans op een break.

Murray gebroken in slotfase sets

Het breakpoint in de eerste game zou het enige zijn dat Federer in het hele duel voor zijn kiezen kreeg en hij werkte het op overtuigende wijze weg. De Zwitser sloeg in de eerste set op 6-5 toe op de opslag van Murray, die ook in de tweede set in de slotfase in de problemen kwam op zijn service.

Op 4-5 overleefde hij in een spectaculaire game van bijna een kwartier maar liefst vijf setpoints van Federer. Op 5-6 kwam hij weer onder druk te staan en moest hij op het zesde setpoint capituleren.

Een soortgelijk scenario was geschreven voor de derde set. Murray kwam ook nu in de tiende game in de problemen. Ditmaal was Federers eerste matchpoint raak.

Halve finales mannen op Wimbledon

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl