In het nummer wordt "Kogel voor de homo's" gezongen.
NOS Nieuws

COC roept op om Surinaamse band te weren

Het COC roept clubs en concertzalen op om de Surinaamse Hakuna Matata GANG (HMG) te weren. De belangenorganisatie zegt dat de band, die nu door Nederland toert, nummers brengt waarin homo's worden bedreigd met de kogel.

Daarmee doelt het COC op het nummer Bullet waarin wordt gezongen: "Bullet gi den batti man". Dat betekent "kogel voor de homo's". Ook wordt er gerapt: "Toch vertel je op school, dat je zo bent geboren, laat me die sprookjes niet horen, ik ga je fokking hoofd boren." Het nummer kreeg eerder al kritiek van Surinaamse homo-activisten.

Bedreigend

Volgens COC-directeur Koen van Dijk moeten clubs geen podium bieden aan homofobie. "Het is bedreigend voor hun homoseksuele bezoekers en een belediging voor LHBT’s in Nederland en Suriname." De band zou optredens in Almere en Arnhem hebben gepland.

Eind vorig jaar ontkende een van de rappers van HMG in een interview met FunX dat het nummer antihomo is. "Het gaat over Batty Boys. Daarmee bedoelen we materialistische jongens die niet willen werken voor hun geld en niet naar school gaan. Zij gedragen zich als homo om aan geld te komen. Dat gedrag keuren we af", aldus rapper Otnil Babel.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl