Novak Djokovic in actie in de door hem gewonnen halve finale tegen Richard Gasquet
NOS Sport

Djokovic ten koste van Gasquet naar finale

Novak Djokovic heeft op eenvoudige wijze de finale van Wimbledon bereikt. De Serviër versloeg vrijdagmiddag in de halve finale Richard Gasquet in drie sets: 7-6 (2), 6-4 en 6-4. In de finale treft Djokovic zondag de winnaar van de tweede halve finale tussen Andy Murray en Roger Federer.

Novak Djokovic bereikt weer de finale van Wimbledon.

Gasquet stond voor de derde keer in de halve finales van een grandslamtoernooi. De Fransman redde het weer niet. In 2007 verloor hij op Wimbledon van Roger Federer en in 2013 op de US Open van Rafael Nadal.

Twee dagen na Stan Wawrinka verrast te hebben in een vijfsetter, bleek Gasquet allerminst uitgeblust. De Fransman, wiens stijlvolle enkelhandige backhand fraaie winners produceerde, verkocht zijn huid duur, maar Djokovic was slagvaardiger en koeler op de belangrijke momenten.

Tiebreak

Door een povere forehand leverde Gasquet zijn eerste servicegame in, maar dankzij een fraaie backhandwinner brak hij direct terug. De gelijkopgaande eerste set mondde uit in een tiebreak. Daarin nam de Serviër, kampioen in 2011 en 2014 en verliezend finalist van 2013, vanaf 2-2 simpel afstand.

Gasquet werd ook in de tweede set (door een forehandwinner van Djokovic) en de derde set (door een van zijn zeldzame backhandmissers) al vroeg gebroken. In het vervolg van beide sets toonde de Fransman zich taai, maar kon hij de schade niet meer repareren.

Djokovic, die zich enkele keren liet behandelen aan zijn linkerschouder, liet op 5-3 twee matchpoints op Gasquets opslag onbenut, maar sloot daarna af met een lovegame.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl