NOS NieuwsAangepast

NS rijdt zonder papieren spoorboekje

De NS rijdt sinds vanochtend volgens een nieuwe dienstregeling. Voor het eerst in honderd jaar gebeurt dat zonder papieren spoorboekje.

Nog maar 1 procent van de reizigers maakte gebruik van het gele spoorboekje en daarom heeft de NS besloten het af te schaffen. Vorig jaar werden er 50.000 exemplaren van verkocht.

Tegenstanders van het verdwijnen van het spoorboekje stellen dat vooral ouderen zonder internet daar de dupe van worden. De NS komt hen tegemoet door op grote stations per traject gratis printjes met de reistijden uit te delen.

Nieuwe stations

In de dienstregeling is bijna niets veranderd. Wel is er een nieuw station in de dienstregeling opgenomen: Houten-Castellum, tussen Houten en Culemborg. Hier stopt in beide richtingen vier keer per uur een trein.

Het was de bedoeling dat ook in Emmen een nieuw station in gebruik zou worden genomen. Omdat de omgeving van het station nog niet klaar was, hebben de NS en de gemeente besloten het station later in gebruik te nemen. Station Tilburg-West heet vanaf nu Tilburg-Universiteit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl