NOS Nieuws

Dijsselbloem: Griekse plannen goed doorrekenen

Dijsselbloem: Griekse plannen bekijken

Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem vindt de nieuwe bezuinigingsvoorstellen van de Griekse regering "een uitgebreid stuk tekst" waarvan de kwaliteit nog moet blijken. Gisteren dienden de Grieken nieuwe plannen in, waarin onder meer btw-verhogingen en pensioenhervormingen worden voorgesteld.

Dijsselbloem zegt dat de voorstellen nu worden bekeken door de experts van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds. Hun beoordeling komt waarschijnlijk later vandaag. Inhoudelijk gaat hij er nog niet op in. "Bekeken moet worden of de voorstellen echt de economische structuur versterken."

Parlement akkoord

Dijsselbloem zegt dat hij niet weet of de Grieken voor 53 miljard euro aan steun willen, zoals sommige media zeggen. Dat het Griekse parlement met de plannen akkoord lijkt te gaan, helpt volgens hem wel. "Als er brede steun voor is in Griekenland, geeft dat meer geloofwaardigheid, maar ook dan moeten we kijken of de voorstellen goed zijn."

Morgen buigt de Eurogroep zich over de plannen. Volgens Dijsselbloem moet er morgen een "zeer vergaande beslissing worden genomen, die goed moet worden voorbereid."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl