De Nedrlandse atlete Sifan Hassan wint bij de Diamond League in Lausanne de 1500 meter.
NOS Sport

Indrukwekkende zege Sifan Hassan in Lausanne

Sifan Hassan (22) heeft haar revanche op Jenny Simpson. De Amerikaanse versloeg de Nederlandse dit seizoen twee keer bij Diamond League-wedstrijden op de 1.500 meter. Donderdagavond in Lausanne had Hassan echter wel de kracht om toe te slaan. De Europese kampioene won in 4.02,36.

Simpson, die in Eugene en Rome sterker was dan Hassan, bleef op de derde plaats steken (4.03,54). De Keniaanse Faith Kipyegon liep naar de tweede plaats (4.03,38).

Hassan won al eerder dit seizoen een wedstrijd in de Diamond League. In Birmingham was ze ook de sterkste, maar daar was het deelnemersveld minder sterk. Hassan leidt in het klassement op de 1.500 meter.

Sifan Hassan wint 1500 meter

Hassan kijkt niet naar tijden

Siffan Hassan heeft één groot doel dit jaar en dat is de wereldtitelstrijd in Peking. Over zes weken moet ze er staan. De overwinning in Lausanne op een groot deel van haar concurrentes is goed voor het zelfvertrouwen.

"Ik heb de afgelopen periode hard gewerkt. Tijden vind ik nu niet belangrijk. In de Diamond League gaat het niet om tijden, maar om winnen'', stelde de Nederlandse in Lausanne vast. Hassan sprak van een technische race. "Iedereen is bezig met de WK in Peking. Daar zal iedereen er staan", zei de Nederlandse winnares

Dafne Schippers 2e op 200 meter

Schippers is rap, maar verliest nipt

Dafne Schippers trof dit seizoen voor het eerst Allyson Felix, olympisch kampioene op de 200 meter. De Amerikaanse had tijdens de race een prima richtpunt op de voor haar gestarte Schippers. De Europees kampioene liep een goede bocht en kobn lang mee met de aanvoerster van de wereldranglijst dit seizoen.

Pas in het laatste deel van de race liep Felix bij haar weg. Het verschil 0,2 seconde. Felix noteerde 22,09, Schippers 22,29. Dat was haar derde tijd ooit. Vorig jaar was ze twee keer sneller, met het Nederlands record in Zürich (22,03) als hoogtepunt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl