Het filiaal van V&D in Rotterdam.
NOS Nieuws

V&D verder met kleinere directie

De directie van warenhuisketen V&D wordt waarschijnlijk gehalveerd. Er is een brief naar de ondernemingsraad gestuurd met het advies de directie te verkleinen tot een 'kerndirectie'. Het is onderdeel van de grote reorganisatie die V&D doorvoert, bevestigen vakbonden CNV en FNV.

Strategie

V&D heeft nu nog negen directieleden, dat wordt dus teruggebracht naar vier. "Deze plannen lagen er al langer, het is onderdeel van de strategie", zegt Niels Suijker van vakbond FNV. "Het verbaast me dus niet dat de directie moet inkrimpen."

Volgens een woordvoerder van V&D behouden de vijf wel hun managementsfunctie en blijven ze dus verantwoordelijk voor hun eigen afdelingen. "Maar het is straks niet meer zo dat iedere beslissing door een grote directie wordt genomen, we brengen dat terug tot een kerndirectie van vier mensen", zegt de woordvoerder.

Hoogste baas blijft

De CEO van de warenhuisketen, John van der Ent, blijft zeer waarschijnlijk aan. "Ik ga er niet van uit dat Van der Ent weggaat, daar hebben we vorige week immers nog een deal mee gesloten," zegt Martijn den Heijer van vakbond CNV.

Daarmee verwijst hij naar het akkoord dat de bonden vorige week sloten met V&D over de lang betwiste loonsverlaging voor het personeel. Die is van de baan; wel worden er 400 mensen ontslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl