Claudia Pechstein
NOS Schaatsen

ISU haalt hard uit naar Pechstein

De Internationale schaatsbond ISU heeft ongekend hard uitgehaald naar Claudia Pechstein. In een verklaring zegt de ISU dat de beschuldigingen van dopinggebruik door de schaatsster niet van tafel zijn.

Onjuist en misleidend

"De laatste zes jaar heeft Claudia Pechstein voortdurend mediacampagnes georganiseerd waarin ze claimt nooit verboden middelen te hebben genomen. Ze publiceerde ook diverse meningen van experts, fans en vrienden om haar onschuld aan te tonen. Veel van die publicaties zijn onjuist en misleidend", schrijft de ISU.

De ISU gaat er nog altijd vanuit dat de afwijkende bloedwaarden, die in 2009 tot een schorsing leidden, niet een gevolg waren van de door Pechstein aangevoerde aangeboren bloedafwijking. In de ogen van de bond waren die wisselende bloedwaarden een gevolg van het gebruik van verboden middelen.

Niet gerehabiliteerd

"De grootschalige mediacampagne van Pechstein en de uitspraak van de Duitse olympische bond DOSB dat de medische onderbouwing van de schorsing niet klopt, creëren het idee bij de buitenwereld dat de schaatsster volledig gerehabiliteerd is en dat ze geen doping zou hebben gebruikt. Dat klopt niet", stelt de ISU.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl