De eerste diploma-uitreiking van de eerste hbo-instelling op Flevolandse bodem
NOS Nieuws

Diploma voor eerste studenten Windesheim Flevoland

De eerste lichting studenten van Windesheim Flevoland heeft vandaag het diploma gekregen. De eerste grote hbo-instelling van Flevoland werd vijf jaar geleden in het leven geroepen door het ministerie van Onderwijs, de provincie en de gemeenten Almere en Lelystad. De hogeschool in Almere moet ervoor zorgen dat het opleidingsniveau van Flevoland omhoog gaat, door meer hoogopgeleiden in de provincie te krijgen en te houden.

Met de eerste 134 diploma's die vandaag zijn uitgereikt is die missie nog niet geslaagd, zegt directeur Rien Komen. "We zitten op het groeipad, maar zijn we er nog lang niet."

Op dit moment telt Windesheim Flevoland zo'n 1800 studenten, terwijl het doel 5000 is. "Voor volgend jaar verwachten we 1000 nieuwe studenten, om het doel te halen moeten dat er op den duur 1500 worden."

Alumni volgen via LinkedIn

Een belangrijk onderdeel van de missie is om de nieuwe hoogopgeleiden binnen de provincie te houden. Komen vindt dat dan ook een belangrijke toetsing voor het succes van de school. "We hebben zelf geen invloed op waar ze een baan vinden, maar we gaan het in de gaten houden door de alumni te volgen via LinkedIn. Zo willen we ook een netwerk opzetten van oud-studenten, die op hun beurt een rol kunnen spelen voor de huidige studenten."

Flevoland loopt al jaren achter op het landelijk gemiddelde waar het gaat om opleidingsniveau. Daarom werd besloten een hbo-instelling naar Almere te halen. Windesheim Flevoland moet een belangrijke factor worden in het gebied, niet alleen door meer hogeropgeleiden te trekken, maar ook door onderzoek te doen voor de regio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl