Jean-Julien Rojer (links) zorgt met Horia Tecau voor een mijlpaal in zijn loopbaan
NOS Sport

Eindelijk grandslamfinale Rojer in herendubbel

Jean-Julien Rojer heeft op Wimbledon een primeur beleefd. De tennisser bereikte voor het eerst de finale van het herendubbelspel op een grandslamtoernooi door met Horia Tecau de Indiër Rohan Bopanna en de Roemeen Florin Mergea te verslaan: 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11.

De speler uit Curaçao stond op grandslamniveau vijf keer eerder in de halve eindstrijd, maar nooit haalde hij de finale. Rojer won in 2014 wel een titel in het gemengddubbelspel op Roland Garros.

Gemist matchpoint

Rojer en z'n Roemeense partner lieten op 5-4 in de vijfde set al een matchpoint liggen op de service van Bopanna. Op 12-11 sloeg het duo, dat eerder dit seizoen bleef steken in de halve finales van de Australian Open en Roland Garros, alsnog toe in de servicegame van Mergea.

Rojer is de vierde Nederlander die de finale haalt van het herendubbelspel op Wimbledon. Tom Okker (1969), Jacco Eltingh (1997 en 1998) en Paul Haarhuis (1997, 1998, 1999, 2000) gingen hem voor.

Finale op zaterdag

De eindstrijd van het herendubbelspel op Wimbledon is komende zaterdag. Het is nog niet bekend wie de tegenstander van Rojer/Tecau wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl