De jonge Garbiñe Muguruza beleeft op Wimbledon haar doorbraak

Muguruza verrast met plaats in Wimbledonfinale

Garbiñe Muguruza heeft op Wimbledon voor het eerst in haar nog prille loopbaan de finale van een grandslamtoernooi bereikt. De 21-jarige Spaanse versloeg in de halve finales de Poolse Agnieszka Radwanska met 6-2, 3-6, 6-3.

De als twintigste geplaatste Muguruza is daarmee de eerste Spaanse vrouw die een grandslamfinale haalt sinds Conchita Martínez op Roland Garros in 2000 en op Wimbledon de eerste sinds Arantxa Sanchez Vicario in 1996.

Nerveuze Muguruza verkrampt

Muguruza had op 6-2, 3-1 de winst binnen handbereik, maar die wetenschap werkte verlammend op de in Venezuela geboren speelster. De als dertiende geplaatste Radwanska, de finaliste van 2012, won zes games op rij en leek haar opmars in set drie door te trekken.

Kansen daarop had ze zeker, maar ze verspeelde in de tweede game van de derde set op eigen service een 40-0 voorsprong en dus de mogelijkheid om op 2-0 te komen. De verdedigend ingestelde Poolse kreeg echter steeds minder vat op het aanvallende spel van de ineens weer zelfvertrouwen uitstralende Muguruza en leverde behalve op 1-0 en ook op 3-2 haar service in.

Bij een 5-3 voorsprong moest Muguruza, die op Wimbledon nooit verder was gekomen dan de tweede ronde, nog twee breakpoints wegwerken, maar daarna sloeg ze meteen toe op haar eerste matchpoint.

Wimbledon 2015: Muguruza - Radwanska

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl