Koningin Elizabeth
NOS Nieuws

Koningin Elizabeth geeft groot verjaardagsfeest

De Britse koningin Elizabeth is al bezig met het plannen van haar verjaardagsfeest voor volgend jaar, als ze 90 hoopt te worden. Het wordt een enorm straatfeest, een lunch met 10.000 gasten.

Op het etentje, de Patron's Lunch, mogen vooral leden komen van de 600 goede doelen en andere organisaties waarvan de koningin beschermvrouwe is. Kaartjes voor de resterende plaatsen worden verloot onder de bevolking. Van de familie schuiven haar man prins Philip en haar kleinzonen William en Harry aan.

Opgewonden

Er wordt geld opgehaald voor een nieuw fonds, het Patron's Fund, bedoeld voor speciale projecten van de goede doelen die de koningin steunt. Volgens de organisator, kleinzoon Peter Phillips, is zijn grootmoeder "opgewonden" over het aanstaande feest.

Voor de mensen die geen plaats aan tafel krijgen, zijn er feesten in Green Park en St. James's Park.

De lunch moet het hoogtepunt worden van een lang weekend vol feestelijkheden. Overigens zijn die niet op haar verjaardag zelf, 21 april, maar in het weekend dat haar man Philip 95 hoopt te worden. Het begint op zijn verjaardag, 10 juni, met een dienst in St. Paul's Cathedral. De lunch is op zondag 12 juni.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl