NOS Sport

Williams versus Sjarapova: 17-2

  • AFP
    Maria Sjarapova won pas twee keer van Serena Williams
  • EPA
    Serena Williams en Maria Sjarapova in 2012 na de finale in Madrid
  • EPA
    Maria Sjarapova, Serena Williams en Viktoria Azarenka na de Spelen van 2012
  • EPA
    Maria Sjarapova en Serena Williams in 2004 na de finale op Wimbledon

Vanmiddag blijkt of de Nederlandse coach Sven Groeneveld zijn pupil Maria Sjarapova voldoende vertrouwen heeft meegegeven voor haar ogenschijnlijk kansloze missie tegen Serena Williams. Elf jaar geleden versloeg ze de Amerikaanse in de Wimbledon-finale, maar dat voelt als een eeuwigheid geleden.

Negentien keer troffen de iconen van het hedendaagse vrouwentennis elkaar en slechts twee keer won Sjarapova (in 2004, hun eerste twee ontmoetingen). Sindsdien levert Sjarapova een dramatisch rapport af tegen Williams: slechts drie keer won ze een set.

Zij brengt altijd het beste in mij naar boven en ik doe dat denk ik ook bij haar.

Serena Williams over Maria Sjarapova

Grote underdog

Ze is dus net als in de gewonnen finale van 2004 de grote underdog. "Maar zo zie ik het niet. Het is gewoon een nieuwe wedstrijd", vindt Sjarapova. "Ik heb weinig succes tegen haar gehad. Dat wil ik veranderen, zo kijk ik ernaar."

Williams kan niet wachten Sjarapova weer het vuur na aan de schenen te leggen. "Zij brengt altijd het beste in mij naar boven en ik doe dat denk ik ook bij haar", meent de vijfvoudig Wimbledon-kampioene. "Onze finale op de Australian Open (in januari, red.) was fantastisch, Maria speelde goed."

Aloude discussie

Een confrontatie tussen Williams en Sjarapova betekent automatisch ook veel gekreun. Is het té luid? Hoort het bij de sport? "Ik ben klaar met deze discussie", zegt een geïrriteerde Williams. "Ik vind het prima als jullie andere vragen hebben, maar weet je, ik heb hier helemaal genoeg van."

Het is niet iets nieuws en hetzelfde geldt voor deze vraag.

Maria Sjarapova over haar gekreun en dat van Serena Williams

Ook Sjarapova, die het geluid van een drilboor benadert, zucht als ze dit onderwerp voor de zoveelste keer voorgeschoteld krijgt. Vooral via sociale media krijgt ze de nodige kritiek.

"Ik reageer er niet op. Dat hoef ik toch ook niet te doen?", weigert Sjarapova erop in te gaan. "Ik heb er niets op te zeggen. Het is niet iets nieuws en hetzelfde geldt voor deze vraag..."

Discussie

De discussie over het gekreun gaat ook niet aan Viktoria Azarenka voorbij. Zij verloor in de kwartfinales van Serena Williams en kreeg na afloop eveneens de nodige vragen over de decibellen die ze produceert.

"Ik word moe van deze vragen. Laatst was ik aan het trainen naast Rafael Nadal en hij kreunt harder dan ik. Maar dat valt niemand op", klaagde Azarenka.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl