Garbiñe Muguruza is de verrassing van het toernooi
NOS Sport

Wimbledon vandaag: duurt sprookje Muguruza voort?

Garbiñe Muguruza is waarschijnlijk niet een naam die bij veel mensen tot de verbeelding spreekt. Toch is de Spaanse, 21 lentes jong, nog maar twee zeges verwijderd van eeuwige roem.

Muguruza, die voor het begin van Wimbledon 2015 pas één zege had geboekt op het heilige gras, is bezig aan een droomtoernooi en staat al in de halve finales. Op weg naar de laatste vier was ze te sterk voor Caroline Wozniacki en Angelique Kerber, de nummer vijf en tien van de plaatsingslijst.

Navratilova op straat

De nummer twintig van de wereld staat op het centercourt (14.00 uur Nederlandse tijd) tegenover de Poolse Agnieszka Radwanska, die nog altijd smacht naar haar eerste grandslamtitel. De Poolse stond drie jaar terug in de finale op Wimbledon, maar moest toen buigen voor Serena Williams.

In de zoektocht naar een titel op een major schakelde Radwanska de hulp in van Martina Navratilova, maar die samenwerking liep op niets uit. Kan Radwanska op eigen kracht een einde maken aan de periode van droogte?

Serena-Sjarapova

De winnares van het treffen tussen Muguruza en Radwanska kan niet veel later rustig achteroverleunen tijdens de tweede halve finale: Serena Williams-Maria Sjarapova.

Van de negentien onderlinge ontmoetingen won Sjarapova er slechts twee. De laatste zege van de Russin dateert alweer van 2004. Een kansloze missie?

Rojer

In het dubbelspel probeert Jean-Julien Rojer een plek in de finale te bemachtigen. Samen met Horia Tecau neemt hij het op court 2 (12.30 uur Nederlandse tijd) op tegen het koppel Bopanna/Mergea.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl