Bloemen op het strand waar anderhalve week geleden 38 toeristen werden doodgeschoten

Tunesië bouwt anti-terreurmuur langs grens Libië

Tunesië gaat een muur van 160 kilometer lang bouwen langs de grens met Libië. De muur moet ervoor zorgen dat islamitische terroristen het land niet binnenkomen.

Premier Habib Essid kondigde het plan aan in interviews in Tunesische media. Het is één van een reeks maatregelen die volgt op twee grote terreuraanslagen dit jaar in het land.

Anderhalve week geleden schoot een man 38 toeristen dood bij een hotel in de badplaats Sousse. In maart schoten twee mannen 21 toeristen dood bij het nationale Bardo-museum in Tunis. Alle schutters waren getraind in een kamp in het westen van Libië.

'Te traag'

De muur zal beginnen in het uiterste noorden, bij de grensovergang bij Ras Jedir, en lopen tot aan de plaats Dehiba. Het is een tijdelijke oplossing: de regering wil uiteindelijk een duurder elektrisch hekwerk plaatsen.

Na de aanslag in Sousse werden de gouverneur en zestien politieagenten ontslagen. Ze zouden gefaald hebben bij het verwerven van inlichtingen en ook de reactie op de aanslag was traag.

President Beji Caid Essebsi kondigde zaterdag de noodtoestand af. Er zijn 1300 politieagenten ingezet om hotels en toeristische attracties te beschermen. Als gevolg van de aanslag in Sousse is de toeristische industrie in het land ingestort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl