Nicholas Heiner stelde met een negentiende plaats flink teleur op het WK in Canada.
NOS Sport

Teleurstellende presentaties Nederlandse zeilers op WK Laser

Er kan veel gebeuren in een jaar tijd, dat weet ook de Nederlandse zeiler Nicholas Heiner. Vorig jaar werd hij wereldkampioen in de olympische Laser-klasse. Dit jaar kwam hij niet verder dan een teleurstellende negentiende plaats.

En dat doet pijn bij de 26-jarige Heiner. "Achttien plekken minder dan vorig jaar, dat is frustrerend. Ik zat vaak aan de verkeerde kant, terwijl het lezen van de wind normaal mijn sterke punt is."

Jetlag

Heiner was vanwege privé-omstandigheden pas op het laatste moment in Canada gearriveerd en begon daardoor met een jetlag. "Ik begon niet goed, maar ik ben blijven gaan. Ik heb de laatste races karakter getoond."

De andere Nederlandse topper stelde ook teleur. Rutger van Schaardenburg eindigde zelfs nog onder Heiner en werd zesentwintigste.

Spannende strijd in Laser-klasse om ticket naar Rio

Strijd om Nederlandse ticket naar Rio

Nederland heeft in principe twee wereldtoppers in de Laser-klasse. Dat klinkt als een ongekende luxe, maar het vormt ook een probleem. Er is namelijk maar een Nederlands ticket voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

En het ticket gaat naar diegene die de meeste punten behaalt tijdens het WK, dat nu afgelopen is, en het EK van volgende week in Denemarken. Met een hoge eindklassering kunnen veel punten worden verdiend.

De eerste plaats is goed voor 20 punten, plaats twintig levert slechts één punt op. Heiner heeft twee punten verkregen met zijn negentiende plaats, terwijl Van Schaardenburg nog met lege handen staat.

I go to Rio

"De druk ligt op het EK in Denemarken. Wellicht was ik daardoor ook niet helemaal scherp", erkent Heiner, die zijn slechte prestatie nog gaat evalueren met zijn coach. "Maar ik ben ervan overtuigd dat ik als winnaar uit de bus kom en naar Rio mag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl