Richard Gasquet is door naar de halve finales
NOS Sport

Gasquet verrast Wawrinka in thriller

Richard Gasquet heeft op Wimbledon voor een verrassing gezorgd door Stan Wawrinka uit de halve finales te houden. De Fransman, die zich in 2007 ook al bij de laatste vier schaarde in Londen, besliste een zenuwslopende vijfsetter in zijn voordeel: 6-4, 4-6, 3-6, 6-4, 11-9.

In de vijfde set mocht Gasquet bij 5-3 al voor de wedstrijd serveren, maar dat verzuimde hij. Een zenuwslopende en boeiende slotfase was het gevolg. Voor het eerst sinds 2002 werden er in de kwartfinales meer dan veertien games gespeeld in de vijfde set.

Grens

Dertien jaar geleden passeerden Xavier Malisse en Richard Gasquet de grens van 7-7. Uiteindelijk zegevierde Malisse in 2002 met 9-7 in de vijfde set.

Na drieënhalf uur benutte Gasquet woensdag zijn derde wedstrijdpunt na een afzwaaier van Wawrinka, uitgerekend met zijn handelsmerk: de enkelhandige backhand.

Opmerkelijk genoeg was de vorige ontmoeting tussen beiden ook een thriller. Op Roland Garros in 2013 zegevierde Wawrinka met 8-6 in de vijfde set.

Stan Wawrinka in de problemen op Wimbledon

Topvier

Wawrinka had er met een zege voor gezorgd dat de topvier van de plaatsingslijst voor het eerst sinds 1995 de plaatsing waarmaakt. Twintig jaar geleden waren het Andre Agassi, Pete Sampras, Boris Becker en Goran Ivanisevic die doordrongen tot de halve finales.

Gasquet stuit nu op Novak Djokovic, die eerder op de dag van Marin Cilic won.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl