Novak Djokovic in actie op Wimbledon
NOS Sport

Efficiënte Djokovic eenvoudig langs Cilic

Novak Djokovic is op Wimbledon nog twee zeges verwijderd van titelprolongatie. De Serviër werd in de kwartfinales geen moment in de problemen gebracht door Marin Cilic, die met driemaal 6-4 moest buigen voor de titelhouder.

Precies een jaar geleden was de confrontatie tussen de regerend kampioenen op de Australian Open (Djokovic) en US Open (Cilic) aanzienlijk spannender. Op court 1 leidde Cilic destijds met 2-1 in sets, maar een slotoffensief van Djokovic voorkwam een verrassing.

Eenzijdiger

Op het centercourt was de wedstrijd ditmaal een stuk eenzijdiger. Djokovic, die volledig hersteld leek van de vijfsetter over twee dagen tegen Kevin Anderson, was dominant op eigen opslag en hij klaarde de klus in een uur en vijftig minuten.

Voor de dertiende keer stonden Djokovic en Cilic tegenover elkaar en nog nooit wist de Kroaat te winnen.

27ste keer

Djokovic staat voor de 27ste keer in de halve finale van een grandslamtoernooi. Alleen Federer (37), Jimmy Connors (31) en Ivan Lendl (28) deden dat vaker.

Om een plek in de eindstrijd veilig te stellen moet Djokovic in de halve finale zien af te rekenen met de winnaar van de wedstrijd tussen Stan Wawrinka en Richard Gasquet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl