Hoofdkantoor van Bernardus Wonen in Oudenbosch
NOS Nieuws

Woningcorporatie vecht ontslagpremie van zes ton aan

Woningcorporatie Bernardus Wonen wil een gouden handdruk van bijna zes ton aan oud-directeur Wil Hectors niet betalen. De Brabantse woningcorporatie vindt zo'n hoge ontslagvergoeding "maatschappelijk onaanvaardbaar" en gaat daarom in beroep tegen de uitspraak van de rechter dat de oud-directeur recht heeft op een ontslagpremie van 589.000 euro.

Hectors werd vorig jaar ontslagen omdat hij met de raad van commissarissen van mening verschilde over de vraag hoe de woningcorporatie geleid moet worden. Hij kreeg toen een ontslagvergoeding van 75.000 euro aangeboden, de maximale ontslagvergoeding voor topfunctionarissen in de publieke sector. Zijn arbeidscontract stamde echter uit 2001, toen de regels rondom ontslagpremies nog niet zo streng waren. Daarom vocht hij de vergoeding aan, waarna de rechter hem in het gelijk stelde.

Een woordvoerder van Bernardus Wonen zegt te hopen dat de rechter het maatschappelijk belang laat meewegen. "We zijn een financieel gezonde organisatie, dus als we moeten betalen heeft het gelukkig geen gevolgen voor de huurders. Maar het zou natuurlijk wel jammer zijn. We zijn een sociale woningcorporatie en het geld kan beter aan andere dingen besteed worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl