Andy Murray in actie op het centercourt
NOS Sport

Wimbledon vandaag: dilemma voor de Britten

Andy Murray betreedt om 14.00 uur het centercourt van Wimbledon voor zijn kwartfinalepartij tegen Vasek Pospisil. Even eerder gaan The Ashes van start: de felle tweejaarlijkse strijd tussen de Engelse cricketers en aartsrivaal Australië. De Britse televisiekijkers moeten dus kiezen.

De kans is groot dat ze Murray nog een keer in actie kunnen zien deze week, want de Schot - die zijn achtste opeenvolgende kwartfinale speelt op Wimbledon - staat tegen de enige ongeplaatste speler bij de laatste acht. Pospisil won ook nog nooit een set van Murray in hun drie eerdere ontmoetingen.

Geen centercourt voor Federer vandaag

Na Murray is het centercourt voor Novak Djokovic en Marin Cilic. Geen Roger Federer dus op het heilige gras. De Zwitser speelt op baan 1 tegen Gilles Simon, gevolgd door Stan Wawrinka versus Richard Gasquet.

Federer heeft op Wimbledon nog geen van zijn 58 servicegames verloren. Sterker nog; de laatste keer dat hij zijn service moest inleveren was in de eerste ronde tegen Philipp Kohlschreiber in Halle. Dat is in totaal 107 servicegames geleden.

"Maar Gilles heeft een van de beste returns op de tour", waarschuwde de nummer twee van de wereld. "Dus aan die reeks komt misschien wel een einde." De Fransman versloeg Federer nog nooit op een grandslamtoernooi, maar dwong hem wel twee keer tot een vijfsetter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl