Ted van Leeuwen vertelt hoe zijn FC Twente ervoor staat
NOS Voetbal

Van Leeuwen: uittocht bij FC Twente nog niet afgelopen

De eredivisieclubs zijn in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Sommige clubs hebben de selectie al rond en een aantal aast nog op versterkingen. FC Twente lijkt echter met handen en voeten gebonden.

De landskampioen van 2010 verkeert in financiële problemen en is bezig schoon schip te maken. Gisteren tekende Cuco Martina bij Southampton. Bijna een heel elftal vertrok al uit Enschede.

"Het is helemaal geen heel elftal", reageert Ted van Leeuwen, de nieuwe technisch manager van Twente. "Er zijn er zes vertrokken plus twee die geen contract meer hadden. We hebben nog veel goeie spelers over hoor."

Twente kan bijna nee zeggen

Is de uittocht nu dan afgelopen? "Nog niet helemaal", gaat Van Leeuwen verder. "We moeten een bedrag ophalen aan transfergelden en een bedrag bezuinigen aan salarissen. Nou, we zijn er bijna. De noodzaak om spelers weg te doen neemt af."

Kunnen er überhaupt wel nieuwe spelers gehaald worden? "Er is wel iets mogelijk, maar kopen is er voorlopig nog niet bij. Huren of transfervrij."

En als er een bod komt voor Hakim Ziyech, Jesús Corona of Felipe Gutiérrez? "We zijn bijna in de positie om nee te kunnen zeggen. Maar als het bod de verwachting overstijgt, kun je eigenlijk geen nee zeggen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl