Julian Jenner speelde in Nederland voor NAC, AZ en, zoals hier te zien, Vitesse.
NOS Voetbal

Nieuwe stap in de curieuze carrière van Julian Jenner

Ooit werd hij als groot talent door Louis van Gaal naar AZ gehaald, schoot hij de Alkmaarders naar een volgende ronde in de UEFA Cup en speelde hij in Jong Oranje. Inmiddels is de carrière van Julian Jenner flink in het slop geraakt.

Hij trok naar Hongarije, kwam terug naar Nederland, stopte als prof, werd jeugdtrainer bij Vitesse, pakte toch z'n carrière weer op, ging terug naar Hongarije en nu staat hij voor een nieuwe uitdaging in Engeland bij Notts County.

Jenner schiet AZ naar volgende ronde

Even stoppen en weer doorgaan

Geruisloos leek zijn carrière in september vorig jaar te eindigen. Jenner - de man die scharen in huis heeft waar menig kapper jaloers op is - beëindigde prompt z'n loopbaan, toen hij na twee jaar Ferencváros geen nieuwe club meer kon vinden.

'Julian wil de volgende fase van zijn carrière in en Vitesse biedt hem de mogelijkheid zijn trainerscarrière te starten', klonk het vanuit de Arnhemse club, waar Jenner stage liep bij de middenbouw van de opleiding.

Een maand later trok hij toch z'n stoute voetbalschoenen weer aan en vertrok hij voor een nieuw avontuur in Hongarije, bij Europa League-deelnemer Diósgyőri VTK.

Maar na een teleurstellend seizoen waren de 31-jarige rechtsbuiten en de Hongaarse club het erover eens dat het beter was om uit elkaar te gaan. De Nederlandse trainer Ricardo Moniz, met wie Jenner eerder samenwerkte bij Ferencváros, haalt hem nu naar Engeland.

Julian Jenner is blij met zijn nieuwe club, zo laat hij op zijn Instagram weten.

Nederlandse enclave bij Notts

Jenner komt naast Moniz nog een hoop bekende gezichten tegen. De Rotterdammer haalde eerder al voormalig eredivisiespelers Gill Swerts, Mawouna Amevor en Genaro Snijders naar de oudste profclub ter wereld.

Daarnaast lopen ook Frank Demouge en Stanley Aborah (ex-Ajax) rond in Nottingham. Zij mogen zich bewijzen tijdens een proefperiode.

Met de nieuwe aanwinsten hoopt Moniz promotie af te dwingen naar de League One, waaruit de club vorig seizoen degradeerde. Jenner heeft voor een jaar getekend bij de FA Cup-winnaar van 1894.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl