NOS Sport

Williams moet alle zeilen bijzetten

Wimbledon 2015: Williams-Azarenka

Serena Williams heeft op Wimbledon voor de negende keer de halve finales gehaald. De vijfvoudig winnares won in een spannend duel met veel lange games met 3-6, 6-2, 6-3 van Viktoria Azarenka, die in 2011 en 2012 halvefinaliste was.

Azarenka had nog een appeltje te schillen met Williams, want op Roland Garros werd ze in een verhit duel na een 6-3, 4-2 voorsprong door de Amerikaanse geklopt. De verbeten ogende Wit-Russin nam in de eerste set snel afstand en liet zich de kaas niet meer van het brood eten.

Zoals zo vaak toonde Williams veerkracht en na ruim twee uur besliste ze het duel op haar eerste matchpoint, nadat ze nog wel een breakpoint had weggewerkt.

Radwanska ontdoet zich van Keys

Ook Agnieszka Radwanska, de Poolse finaliste van 2012, bereikte de laatste vier. Ze won met 7-6 (3), 3-6, 6-3 van Madison Keys. Radwanska liet op 6-5 drie kansen om de eerste set te pakken onbenut, waarna in tiebreak nog eens twee setpoints niet aan haar besteed waren.

Op het volgende sloeg de Poolse echter wel toe. Keys bleef knokken, pakte de tweede set na een break op 4-3 en hield in de derde set zeven games stand. Toen incasseerde ze een break en serveerde Radwanska de partij gedecideerd uit.

Agnieszka Radwanska viert haar zege op Madison Keys

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl