Maria Sjarapova bereikt voor de vijfde keer de halve finales op Wimbledon
NOS Sport

Vechttennis houdt Sjarapova in de race

Maria Sjarapova staat voor het eerst sinds 2011 in de halve finales op Wimbledon. De als vierde geplaatste Russin was in de kwartfinales net te sterk voor de dapper spelende Coco Vandeweghe: 6-3, 6-7 (3), 6-2.

Sjarapova moest op het centercourt direct aan de bak tegen de ongeplaatste Amerikaanse, die in de beginfase een flink aantal breekkansen kreeg. Sjarapova (WTA-4) werkte zich telkens met kenmerkend vechttennis uit de problemen.

Gedurfd spel Vandeweghe

Vandeweghe (WTA-47), die voor het eerst in de kwartfinales op een grandslam stond, speelde vrijuit en maakte soms fraaie punten. De Sjarapova-power was vaak echter doorslaggevend. De Siberische hield haar foutenlast laag, maar halverwege de tweede set ging het mis.

Sjarapova verzuimde op 5-4 de partij uit te serveren en begon prompt verkrampt te tennissen. Vandeweghe knokte zich terug, vroeg met handgebaren het publiek om hulp en miste op 6-5 zelfs twee setpunten. De Amerikaanse trok met gedurfd tennis de set via de tiebreak alsnog naar zich toe.

Coco Vandeweghe legt Maria Sjarapova het vuur na aan de schenen, maar verliest in drie sets

Derde set

In de derde set nam Sjarapova direct een 3-0 voorsprong, maar Vandeweghe rechtte opnieuw haar rug. Ze kwam terug tot 3-2, maar verzuimde langszij te komen.

Sjarapova was uiteindelijk de speelster die in de derde set de minste fouten maakte en profiteerde illustratief op haar eerste matchpoint van een onnodige backhandfout van Vandeweghe.

Primeur Muguruza

Garbiñe Muguruza plaatste zich voor het eerst in haar loopbaan voor de halve eindstrijd op een grandslamtoernooi. De als twintigste geplaatste Spaanse was in twee sets te sterk voor de als vijftiende geplaatste Zwitserse Timea Bacsinszky: 7-5, 6-3.

Muguruza, die al twee keer de kwartfinales van Roland Garros bereikte (in 2014 en 2015), is de eerste Spaanse vrouw sinds Arantxa Sanchez Vicario (1997) die de halve eindstrijd op Wimbledon haalt.

Garbiñe Muguruza beleeft op Wimbledon het beste grandslamtoernooi uit haar loopbaan tot nu toe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl