NOS Nieuws

Kabinet luistert 'meer dan aandachtig' naar wensen 50Plus

50Plus overlegt met kabinet

De 50Plus-parlementariërs Krol, Nagel en Van Rooijen zijn ontvangen op het Torentje door premier Rutte en vice-premier Asscher. Onderwerp van gesprek was de lastenverlichting van 5 miljard euro die het kabinet volgend jaar wil geven.

50Plus wil dat een miljard daarvan naar een verhoging van de AOW gaat. Ook pleit de partij voor een verhoging van de pensioenuitkeringen. Politiek leider Krol zei dat hij zijn standpunt heeft kunnen overbrengen en dat er "meer dan aandachtig" naar is geluisterd.

"Ik kan me voorstellen dat de premier het straks hartstikke druk heeft in Brussel, dus het is een bijzondere eer dat we vandaag langs kunnen komen", zei Krol. Concrete toezeggingen zijn er volgens hem door de premier niet gedaan.

Kopjes koffie

Vice-premier Asscher had voorafgaand aan het gesprek al aangekondigd dat er kopjes koffie gedronken zouden worden en geen deals worden gesloten.

Asscher: "Ik verwacht dat ik zal vertellen dat ik in augustus voorstellen zal doen voor de koopkracht en dat ik dan ook voor de ouderen mijn best ga doen. En dat zij na afloop zullen vertellen dat zij dat hebben binnengehaald".

Moeilijk uit te leggen

Coalitiepartijen VVD en PvdA hebben voor hun plannen een meerderheid in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer hebben zij steun van andere partijen nodig.

De coalitie verwacht dat andere partijen er niet snel voor zullen kiezen om tegen een verlaging van de belastingen te stemmen, omdat dat moeilijk is uit te leggen aan de achterban.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl