De palmeilanden bij Dubai
NOS Nieuws

Celstraf oprichter Palm Invest iets bekort

De Hoge Raad heeft de gevangenisstraf van de twee veroordeelden in de Palm Invest-zaak bekort met drie maanden. Hun gevangenisstraf is teruggebracht tot vier jaar en negen maanden.

De twee werden in 2013 in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. Het gerechtshof achtte net als de rechtbank in 2010 bewezen dat de verdachten beleggers hadden misleid met hun vastgoedfonds Palm Invest.

Piramidespel

Beleggers werd gevraagd te investeren in vastgoed op de palmeilanden voor de kust van Dubai. Bij het fonds kwam in totaal 32 miljoen euro binnen. Het beloofde rendement werd betaald uit de inleg van nieuwe beleggers. Het ingelegde kapitaal werd naar buitenlandse rekeningen weggesluisd, buiten het bereik van de beleggers. Advocaat Bartels van de gedupeerden vond dat de oprichters van het vastgoedfonds te werk waren gegaan zoals in een piramidespel.

Toen de oplichtingspraktijken aan het licht waren gekomen, werden de twee oprichters van het fonds ontvoerd naar Antwerpen en daar mishandeld en afgeperst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl